Pro-Ject 1Xpression Carbon

699 

Klassisen levysoitin EVO äänivarrella.
Osasto: Avainsana tuotteelle

Kuvaus

Pro-Ject levysoittimet

Pro-Ject Audio Systems perustettiin vuonna 1990 Wienissä, Itävallassa. Perustaja Heinz Lichtenegger uskoi ajatukseen, että analoginen äänentoisto on edullisin tapa kuunnella musiikkia luonnollisella äänenlaadulla. 25 vuoden aikana Pro-Ject onkin muodostunut yhdeksi kantavista voimista vinyylilevysoittimien uudessa tulemisessa ja on nyt maailman johtava laadukkaiden levysoittimien valmistaja.

Pro-Ject levysoittimet valmistetaan Euroopassa, tehtaassa joka on valmistanut levysoittimia jo yli 50 vuoden ajan. Pro-Jectin vahvuus onkin tuotannossa: kaikki tehdään itse Tsekissä sijaitsevassa tehtaassa ajanmukaisessa tuotantolaitoksessa. Vain äänirasiat, pakkauslaatikot ja virtalähteet tulevat alihankkijoilta. Mallisto on kehittynyt hyvin kattavaksi, malleja löytyy joka makuun ja Pro-Ject soittimia myydään yli 80 maassa.

Pro-Ject 1Xpression Carbon

1-Xpression Carbon on kuudes sukupolvi klassikkomallista Pro-Ject 1, joka esiteltiin ensi kerran 1991. Viimeisimmässä versiossa on kokonaan uusi hiilikuituinen äänivarsi jossa on käytetty EVO -tekniikkaa. Sen innovatiivisessa äänivarren nivelöinnissä on resonanseja vaimentava vastapaino joka mahdollistaa parhaan suorituskyvyn millä tahansa rasialla.

Soitin on hihnavetoinen, AC moottori on mekaanisesti eristetty rungosta. Levylautasen rakenne on ainutlaatuinen hintaluokassaan, ja muistuttaa paljolti Xtension mallien rakennetta. Kehittynyttä TPE-materiaalia (thermo plastic elastomers) käytetään yhdessä teräksen kanssa jotta saavutetaa haluttu resonanssikäyttäytyminen. Levylautasen akseli on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, pronssisessa laakeripesässä. Runko on valmistettu MDF:ästä joka yhdessä TPE vaimennettujen jalkojen kanssa estää resonanssien pääsyn signaalitielle. Paitsi äänenlaadullaan, tämä soitin ihastuttaa myös elegantilla ulkoasullaan ja huippuluokan viimeistelyllään.

Hihnaveto synkronimoottorilla
Äänirasiana Pro-Ject yksinmyyntimalli Ortofon 2M-Silver
Levylautasen laakeri on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, pronssinen laakeripesä Teflon pohjalla
Raskas teräs sandwich levylautanen
Laadukkaan AC-moottorin ripustuksessa käytetään TPE-vaimennusta, joka eristää moottorin värinät hyvin tehokkaasti  soittimen rungosta.
8,6” hiilikuituinen EVO äänivarsi
Resonansseja vaimentava vastapaino
Kultapinnoitettu irroitettava RCA signaalikaapeli
Erikoisjalat joka eristää audio-osan alustasta pienentäen tehokkaasti takaisinkytkentää
Väri: High Gloss pianomusta